Velkommen til naturskønne oplevelser i nærheden af Blokhus og Vesterhavet.

I dag er området, hvor Blokhus Ørne og Naturreservat ligger, fredet og har en unik og smuk natur både sommer og vinter. Der er en rig natur af planter og ”vilde” dyr: fugle, ræve, grævlinger og hvad der eller findes i den danske natur. Området har små søer og stier til en stille gåtur eller gemmeleg for børn eller bare hygge i skøn natur samt til lyden fra dyrene der bor i området.

Der er masser af tumleplads for alle aldre og mulighed for at besøge geder og ponyer i klappefold, fodring af hjorte og Rovfugleshow – samlet i ét skønt naturområde.

Så er man til frisk luft og natur, uanset vejret, så er Blokhus Ørne og Naturreservat et besøg værd.

Lidt historie om området.

Blokhus Ørne og Naturreservat ligger på hævet havbund fra Stenalderen. I Stenalderen lå Nordjylland 6-15 m lavere end i dag. Nordjylland var omdannet til et øhav, hvor der var åben forbindelse fra Jammerbugt til Limfjorden.

1700-tallet var klimatisk en kold periode – så kold, at den har fået navnet ”Den lille Istid”. Koldt klima betyder faldende vandstand i verdenshavene. Når havet trækker sig tilbage, blottes sand langs kysten. Sand som vinden kan lege med. Flyvesandet i Nordjylland er koncentreret i et bælte langs Vestkysten, som går op til 10 km. ind i landet.

Hvor flyvesandet overlejrer ler, dannes der ofte et hængende temporært grundvandsspejl. Det skyldes en markant forskel i evnen til vands gennemsivning i flyvesandet og det underliggende ler.

Tidligere var området delt ud i parceller, som tilhørte de forskellige huse i området. Her kunne familierne grave tørv. Typisk havde en familie omkring tre tønder land at grave tørv på.